Product was successfully added to your shopping cart.
+31 (0)46 8507 972 | CONTACT

0artikel(en)

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

AMINOZUREN

Aminozuren vervullen belangrijke taken in alle organen en weefsels in het lichaam. Het zijn basiseenheden die met elkaar verbonden zijn door peptidenketens, en die samen peptiden en eiwitten vormen die essentieel zijn voor de groei, reparatie en instandhouding van spieren. Om de cellen in staat te stellen om de eiwitten voort te brengen die ze nodig hebben voor deze taken, is er een constante aanvoer van aminozuren nodig. Deze kunnen via voeding worden binnengekregen of door het lichaam zelf worden geproduceerd.

Naast dat het essentiële bestanddelen zijn van eiwitten, spelen aminozuren ook andere rollen die in biologisch opzicht belangrijk zijn. Ze zijn betrokken bij de synthese van enzymen en hormonen, het vervoer van stoffen door het lichaam, de productie van antilichamen, oftewel immunoglobulines - belangrijke componenten van het immuunsysteem - en het reguleren van de zuurtegraad van het lichaam. Ook kunnen ze dienen als energiebron wanneer de glycogeenreserves van het lichaam uitgeput zijn.

Bepaalde aminozuren worden veel gebruikt in de vorm van voedingssupplementen, afhankelijk van hun specifieke werking, doel of eigenschap.

Aminozuren worden als volgt ingedeeld:

  • Essentiële aminozuren - Deze kunnen niet door het menselijk lichaam worden gesynthetiseerd en moeten dus via voeding worden binnengekregen. In totaal zijn er negen verschillende: fenylalanine, tryptofaan, valine, threonine,lysine, leucine, isoleucine, methionine en histidine.
  • Semi-essentiële aminozuren - Deze worden in het menselijk lichaam geproduceerd uit essentiële aminozuren.Glutamine, proline, arginine, glycine, tyrosine en cysteïne worden als semi-essentieel beschouwd.
  • Niet-essentiële aminozuren - Deze categorie bevat de aminozuren die het menselijk lichaam zelf produceert, zoals alanine, asparagine, asparaginezuur of aspartaat, glutaminezuur of glutamaat, en serine.

Aminozuren

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 12 van 59 in totaal

Loading ...Load More ...
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 12 van 59 in totaal